Webinars Nederlandse Schuldhulproute

Van de Nederlandse huishoudens had voor corona 32% al betalingsachterstanden. Door COVID 19 groeit het aantal huishoudens met schulden in 2021 naar tussen de 1,5 en 2,6 miljoen; hiervan is 41% problematisch. Mensen komen te laat in actie en daardoor ook te laat in beeld. Er is wel (schuld)hulp, maar deze is vaak nog versnipperd.

Daarom organiseert de Nederlandse Schuldhulproute (NSR) webinars voor gemeenten, bedrijven en organisaties die betrokken zijn bij dit thema. Door samen te werken aan één route kunnen we mensen met geldzorgen eerder, sneller en beter helpen.

Webinars in het kort

Wat Webinar over thema's binnen de schuldhulpverlening
Dagvoorzitter Wisselend per thema
Thema’s De Nederlandse Schuldhulproute. Bekijk het programma.
Tijd De webinars duren ongeveer een uur (tussen 15.00 - 17.00 uur)
Toegang Meld je gratis aan

Webinars voor wie?

De webinars zijn interessant voor een grote doelgroep, onder wie:

  • Bestuurders, managers, leidinggevenden, beleidsmedewerkers en klantmanagers in het Sociaal Domein;
  • UWV WERKbedrijf en Werkpleinen;
  • Managers en medewerkers van banken, deurwaarders, incassobureaus en schuldeisers;
  • Bewindvoerders en sociale advocaten;
  • Werkgevers;
  • Vrijwilligers die een rol spelen in het schuldhulptraject;
  • Schuldeiserscoalitie.

Kortom, iedereen die betrokken is bij schuldhulpverlening in Nederland.

Foto: Wijzer in geldzaken – genomen tijdens de Online Platformbijeenkomst op 26 mei

Webinarprogramma

De volgende webinars staan binnenkort op het programma.

Webinars terugkijken

Na afloop van de webinars kun je ze op deze pagina terugkijken.

Webinar 6 juli

In dit webinar leer je meer over het brede veld van schuldhulpvrijwilliger en we willen je inspireren hoe je als vrijwilliger kan bijdragen. Sandra Doevendans, ervaringsdeskundige, leidt het webinar. Roeland van Geuns, lector Armoede & Schulden (HvA) en Anna Noyons (INK) geven een mini-masterclass over 'Waarom is schuldhulp nou zo ingewikkeld?'

Hieronder vind je twee presentaties die tijdens het webinar gegeven zijn en die je als naslagwerk kunt gebruiken.

Wil je als vrijwilliger aan de slag bij een van de organisaties? Meld je aan via hun website.

Webinar 17 december

Kijk hiernaast het webinar "Samen het verschil maken - Aandacht loont" terug. Onder leiding van Sadik Harchaoui (Chef de Mission Schuldenlab.nl) bespreken we de voordelen van aandacht en maatwerk bij geldzorgen voor jong en oud, ook wanneer de beschikbare voorzieningen niet gebruikt worden. Daarnaast komt het belang van aandacht voor geldzaken op het werk en lokale samenwerking met vrijwilligers komt aan bod.

Webinar 10 december

Kijk hiernaast het webinar "De zakelijke route - Covid en ondernemend Nederland" terug. Onder leiding van Sadik Harchaoui (Chef de Mission Schuldenlab.nl) en Ralph van Dam (ervaringsdeskundige en betrokken bij Geldfit Zakelijk) bespreken we hoe ondernemers die getroffen zijn door corona geholpen kunnen worden.

 

Webinar 26 november

Kijk hiernaast het webinar "Hoe eerder op weg, hoe beter - Werk maken van preventie en vroegsignalering bij geldzorgen" van donderdag 26 november terug.

Onder leiding van Sadik Harchaoui (Chef de Mission SchuldenLab.nl) gaan we dieper in op vroegsignalering en preventie van schulden.

Webinar 19 november

Kijk hiernaast het webinar "De Nederlandse Schuldhulproute - Sneller op weg bij geldzorgen" van donderdag 19 november terug.

Onder leiding van Sadik Harchaoui (Chef de Mission SchuldenLab.nl) praten we over wat aansluiten bij de Nederlandse Schuldhulproute voor jouw organisatie of gemeente kan betekenen.