Nederlandse Schuldhulproute en Nationale-Nederlanden leiden huishoudens naar schuldzorgenvrije toekomst

De Nederlandse Schuldhulproute (NSR) is een samenwerking aangegaan met Nationale-Nederlanden. De NSR kan dankzij Nationale-Nederlanden, met haar 6 miljoen klanten, meer mensen met financiële zorgen vroegtijdig bereiken met passende schuldhulp. Ook draagt Nationale-Nederlanden bij aan de landelijke campagne van de NSR, die mensen laat zien waar zij terecht kunnen voor hulp. 

Martin Suithoff (directeur NSR): “De aansluiting van Nationale-Nederlanden versterkt onze maatschappelijke impact enorm. Banken en verzekeraars kunnen veel betekenen in de schuldenproblematiek door mensen tijdig naar de route te leiden.” Nationale-Nederlanden is een voorbeeld op het gebied van laagdrempelig en persoonlijk klantcontact. “Een belangrijke rol speelt de persoonlijke behandelaar, die klanten met structurele betalingsproblemen rechtstreeks kan bereiken. Zo werken we samen aan een schuldzorgenvrij Nederland.” 

Samen schuldenproblematiek aanpakken 
Nationale-Nederlanden wijst klanten met een betalingsachterstand op de route voor passende schuldpreventie of -hulp. Tjeerd Bosklopper, CEO Netherlands Non-life, Banking & Technology: “Wij vinden het belangrijk om goed voor onze klanten te zorgen en bij eventuele financiële problemen vroegtijdig passende schuldhulp aan te bieden. We zijn er niet alleen bij het afsluiten van een hypotheek of verzekering, maar ook als het financieel tegenzit. Daar zetten we ons dagelijks voor in, al lukt dat helaas niet altijd. De Nederlandse Schuldhulproute helpt ons daarbij. Door samen op te trekken en effectieve initiatieven te delen, kunnen we echt iets voor onze klanten en de maatschappij betekenen.” 

Bijdrage aan landelijke campagne 
Naast het maatschappelijk programma ‘Van Schulden naar Kansen’ steunt Nationale-Nederlanden de NSR-campagne om mensen in geldnood te helpen. Aanleiding is de verwachte toename van financiële problemen door de coronacrisis. Suithoff: “Dankzij hun financiële bijdrage kunnen we meer mensen bereiken die met schuldzorgen rondlopen. Veel mensen weten niet waar ze terecht kunnen met hun geldzorgen. Via hulpkanalen Geldfit.nl en 0800-8115 leiden we mensen naar passende hulp. De landelijke campagne geeft deze kanalen meer bekendheid, zodat meer mensen de weg naar een schuldzorgenvrije toekomst vinden.” 

Voordeel voor klant en bedrijf 
Werken aan schuldzorgen is een win-winsituatie voor klant en bedrijf. Suithoff: “Samen kunnen we mensen met schuldzorgen weer perspectief geven. Dat levert bedrijven ook iets op, want klanten met betalingsachterstanden kosten bedrijven vaak veel geld.” Bosklopper: “Het belang van de klant is net zo groot als dat van ons. Daarom kijken we altijd samen naar de mogelijkheden om de financiële situatie van klanten te veranderen, zodat ze bijvoorbeeld toch nog in hun huis kunnen blijven wonen.” 

Meer weten of ook aansluiten? Neem contact met ons op.

Terug naar: Nieuws