Lancering Nederlandse Schuldhulproute

Op 30 oktober heeft in het bijzijn van Koningin Maxima de lancering van de Nederlandse Schuldhulproute plaatsgevonden in de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch. De Schuldhulproute is de route naar passende financiële hulp voor alle Nederlanders.

De route bestaat uit een samenwerking tussen Geldfit.nl, SchuldenlabNL, fiKks, Moedige Dialoog en de Nederlandse vereniging van Banken (NvB). Die route begint bij Geldfit.nl, de scan- en wegwijzer waar een bezoeker zijn of haar financiële situatie kan vaststellen. Dat gebeurt door middel van het afnemen van een eenvoudige anonieme test. De bezoeker krijgt op basis van de gegeven antwoorden een snel en effectief hulpaanbod dat zich uit in tips en tools of hulpverlening bij een (lokale) instantie.

Martin Suithoff, directeur Nederlandse Schuldhulproute (NSR):

“De kracht van een brede publiek-private samenwerking tussen banken, zorgverzekeraars en diverse hulporganisaties komt samen op 1 route. Door deze aanpak worden mensen sneller en beter geholpen en kunnen (beginnende) financiële problemen voorkomen worden.”

Samenwerking gemeenten
Gemeenten kunnen als partner met hun lokale aanpak van de schuldenproblematiek aansluiten op de Nederlandse Schuldhulproute, en burgers met financiële zorgen helpen. Geldfit staat samen met de partners Moedige DialoogfiKks en SchuldenLabNL garant voor de aanleg van een integrale landelijke schuldhulproute door de hele keten met landelijke en lokale initiatieven.

Wilt u meer informatie of heeft u interesse in een samenwerking met de Nederlandse Schuldhulproute? Neem dan hier contact met ons op.

Lees voor meer informatie over de Nederlandse Schuldhulproute op www.nederlandseschuldhulproute.nl

Terug naar: Nieuws