Gratis financiële hulp voor ondernemers

Geldfit Zakelijk is een kanaal waar ondernemers, zzp'ers en freelancers in Nederland gratis terecht kunnen voor hulp bij hun financiële situatie. Van schuldpreventie tot -hulpverlening. Het ondernemerskanaal is onderdeel van de Nederlandse Schuldhulproute. 

Grote behoefte aan ondernemersgerichte route

Geldfit Zakelijk sluit aan bij een grote behoefte in de ondernemerswereld. Ondernemers lopen namelijk andere financiële risico’s dan consumenten. Daar zijn veel ondernemers zich niet van bewust en zo kunnen betalingsachterstanden snel uitlopen tot schulden. Geldfit Zakelijk biedt daarom ondernemersgerichte tips, tools en hulpverlening.

Specifieke hulp voor ondernemers

Ondernemers met financiële problemen worden via Geldfit Zakelijk met een specifieke online test doorgeleid naar gepaste schuldhulp. De schuldhulproute biedt vervolgens zelfhulptoepassingen, een online vraagbaak, coaching van oud- of mede-ondernemers en doorverwijzing naar gemeenteloketten voor ondernemers met financiële problemen. Zo ontvangen ondernemers direct hulp die bij hun eigen situatie past.

Meer financiële problemen door coronacrisis

Door de coronacrisis ontstaan er naar verwachting nieuwe risicovolle doelgroepen met betalingsachterstanden of schulden. Ondernemers zijn één van die beoogde risicodoelgroepen. De behoefte aan een specifiek kanaal voor ondernemers is daarmee actueler dan ooit. Met Geldfit Zakelijk zijn wij voorbereid op de verwachte golf aan hulpvragen en bieden we deze ondernemers effectieve hulp.

Bewustwording financiële risico’s en rechten ondernemers

Geldfit Zakelijk helpt ondernemers ook bewust te maken van financiële risico’s en rechten. Ondernemers lopen namelijk extra risico en zijn financieel kwetsbaar. Zo is een groot gedeelte van de meer dan 1,2 miljoen zzp’ers niet ingedekt voor toekomstige risico’s. Denk aan arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en pensioenpotjes, maar ook inschattingsfouten bij BTW- en belastingaangiftes. Daarnaast hebben ondernemers bij financiële problemen mogelijk recht op gemeentelijke aanvulling. Veel ondernemers weten dat niet. Daarom helpt Geldfit Zakelijk ondernemers niet alleen bij schuldzorgen, maar biedt het ook gerichte schuldpreventie.

Projectpartners

Geldfit Zakelijk wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), het Verbond van Verzekeraars, INretail, MKBDoorgaan.nl en Vattenfall.