Geldzorgen onder inwoners, medewerkers of klanten? Trek aan de bel!

Vanwege de huidige coronacrisis is de verwachting dat er over een paar maanden een grote toestroom begint richting schuldhulp. Dit vooruitzicht baart onder andere bij hulporganisaties veel zorgen. Juist daarom is het nu belangrijk dat mensen op tijd aan de bel trekken wanneer er sprake is van geldzorgen.

De groep Nederlanders die een hoog risico loopt om in een problematische financiële situatie terecht te komen of al te maken heeft, is groot en deze groep wordt nu helaas nog groter. Achteruitgang in inkomsten, kan bijvoorbeeld leiden tot een betalingsachterstand in de huur of zorgverzekering. Kwetsbare groepen zijn dan name jongeren, zzp’ers en flexwerkers. De realiteit is daarnaast dat mensen niet snel hulp durven te vragen in verband met schaamte richting familie en vrienden.

Signalen geldzorgen
Gemeenten en bedrijven ontvangen vaak de eerste signalen van geldzorgen onder inwoners, werknemers en klanten. De Nederlandse Schuldhulproute (NSR) wilt u hier graag bij ondersteunen. René Timmerman, adviseur gemeenten NSR,, legt uit waarom deze ondersteuning zo belangrijk is:

Om mensen tijdig aan de bel te laten trekken, moeten zij de ‘bel’ wel eenvoudig kunnen vinden. Met de aangesloten private toeleiders en gemeenten zorgt Geldfit en de partners van de Nederlandse Schuldhulproute ervoor dat we mensen zo snel mogelijk aan de bel kunnen laten trekken. De handige test op Geldfit.nl ontsluit vervolgens voor hen de weg naar passende hulp.”

Het doel van de Nederlandse Schuldhulproute is om met elkaar mensen met schuldzorgen vroegtijdig passende hulp en ondersteuning te bieden, zodat ze uiteindelijk financieel gezond zijn. Want met elkaar werken we aan een schuldenzorgvrij Nederland. Juist nu.

Bron: https://nos.nl/artikel/2333348-zorgen-over-oplopende-armoede-door-corona-alle-seinen-staan-op-rood.html

Terug naar: Nieuws