Geldfit Lokaal congres: samenwerking tussen financiële hulpverleners essentieel

Vandaag vond het congres van Geldfit Lokaal plaats in het hoofdkantoor van a.s.r. te Utrecht. En wat was het een waardevolle en inspirerende dag. Bedrijven, gemeenten en lokale organisaties gingen met elkaar in gesprek over de vraag: hoe kunnen we mensen met financiële problemen sneller en effectiever helpen?’. Want hoe bouw je een succesvolle samenwerking met alle organisaties die zich lokaal inzetten voor een schuldenvrije gemeente?

Marjolein Breed (a.s.r.) overhandigde tijdens het congres de whitepaper ‘Onderzoek naar samenwerking financiële hulpverleners’ aan Martin Suithoff, directeur Geldfit. Dit onderzoek is uitgevoerd door het Lectoraat Armoede Interventies van de Hogeschool van Amsterdam en Impact House Grant Thornton. Marjolein: “We willen mensen met financiële problemen snel en effectief helpen. De samenwerking tussen financiële hulpverleners is daarom zeer essentieel. Ik vraag Geldfit het onderzoek en de aanbevelingen onder de aandacht te brengen bij relevante partijen, zodat we de samenwerkingen nog meer kunnen verstevigen.”


Samenwerkingen
Op een groeiend aantal locaties ontstaan al mooie samenwerkingen om mensen met (geld)zorgen eerder en in de buurt te kunnen helpen. Dat werd duidelijk uit het verhaal van Irene Witjens (U Centraal) en Sebastiaan Hexspoor (Samen erop vooruit). Tijdens de workshops in de middag konden gemeenten, bedrijven en hulporganisaties met elkaar in gesprek over het verstevigen van dit soort samenwerkingen.

Terug naar: Nieuws