Geldfit komende 3 jaar partner van ING Nederland fonds

Mensen kunnen op elk moment van hun leven moeite krijgen met het betalen van hun rekeningen. Betalingsproblemen kunnen achterstanden worden en uitgroeien tot grote geldzorgen. Geldfit wil mensen hierbij helpen door hen met gemeenten en bedrijven tijdig te helpen.

Geldfit wil mensen hierbij helpen door hen met gemeenten en bedrijven tijdig te helpen. Door de toekenning van financiële steun door het ING Nederland fonds wordt het mogelijk meer in te zetten op het toeleiden naar de juiste hulp voor bezoekers op Geldfit.nl.

Stichting Geldfit Nederland wordt de komende 3 jaar partner van het ING Nederland fonds. Het ING Nederland fonds investeert in maatschappelijke ondernemers die zich in Nederland inzetten voor meer financiële zelfredzaamheid, digitale inclusie en kans op werk. Naast financiële steun ontvangen partners van het ING Nederland fonds ook hulp bij organisatieontwikkeling. Geldfit gaat de financiële bijdrage van het ING Nederland fonds  gebruiken om de groei en acquisitie van de stichting voor de komende drie jaar te bewerkstelligen. Kirsten Ottens, directeur van het ING Nederland fonds:

“Met onze steun aan Stichting Geldfit Nederland hopen we dat gemeentes in Nederland sneller kunnen aansluiten op Geldfit. En meer mensen op tijd hulp krijgen”.

Strategische inzet
De duur van het partnerschap is in lijn met het strategisch plan en groeiplan van Geldfit, om de groei van Geldfit Nederland en het aansluiten van gemeenten en bedrijven mogelijk te maken. Martin Suithoff, directeur Geldfit Nederland, is blij met deze steun:

“Met de financiële ondersteuning worden er meer mogelijkheden gecreëerd voor het toeleiden van het aantal bezoekers van Geldfit.nl die de test doen, maar ook voor de groep die de test afrondt en geholpen wordt door de aangeboden tips, tools of lokale hulp.”

Ondersteuning door fondsen
Door de groeiende behoefte aan financieel inzicht en toenemend aantal inwoners met geldzorgen door de coronacrisis, is al een flinke stijging zichtbaar in het aantal gemeenten en bedrijven die een samenwerking aangaan met Geldfit Nederland. Naast deze toeleiders staan drie fondsen de komende jaren garant voor de groei. ING Nederland fonds, de Rabo Foundation en Stichting Dioraphte gaan de stichtingsambitie voorfinancieren. Deze ondersteuning vormt een basis voor de uiteindelijke financiering die zal worden overgenomen door gemeenten en bedrijven die aansluiten bij en toeleiden naar de test op Geldfit.nl.

Wilt u meer weten over de samenwerking van Geldfit met het ING Nederland fonds? Neem dan contact op met Martin Suithoff, martin@geldfit.nl.

Terug naar: Nieuws