De 5 meest gelezen artikelen van Geldfit in 2023 

Wat mag je bijverdienen naast je baan? Wanneer wordt de energietoeslag uitbetaald? Of wanneer heb je recht op huurtoeslag? Het afgelopen jaar stond voor veel mensen in het teken van geldzorgen. Geldfit heeft de 5 meest gelezen artikelen nog eens op een rijtje gezet.  

1. Bijverdienen naast je baan

Bijverdienen naast je baan, mag dit? Heeft iemand tijd over naast de vaste baan en wil hij of zij graag extra geld verdienen? Of wil iemand zijn/haar bijbaantje graag aanhouden? Goed nieuws: volgens de wet mag er worden bijverdiend naast de vaste baan. Geldfit zet 5 manieren om bij te verdienen op een rijtje. 
Lees meer

2. Energietoeslag wanneer uitbetaald

Gemeenten bepalen zelf wanneer ze energietoeslag aan je betalen. Dit moet voor 30 juni 2024 gebeuren. Er is nog geen definitieve datum wanneer de uitbetaling energietoeslag 2023 is. Wel weten we dat uitwonende studenten vanaf januari 2024 compensatie krijgen voor hun hoge energiekosten.  
Lees meer

3. Voorwaarden huurtoeslag 

Als iemand in een huurhuis woont, krijg diegene misschien huurtoeslag. Dat betekent dat de huurder een bedrag van de overheid krijgt waarmee de huur kan worden betaald. De ontvangen huurtoeslag hangt af van de voorwaarden. De woonsituatie, huur, inkomen en leeftijd bepalen of iemand recht heeft op huurtoeslag.  Wil je weten of je recht hebt op huurtoeslag?  
Lees meer

4. Basisbeurs aanvragen zo regel je het

Vanaf 1 september 2023 kunnen hbo- en wo-studenten weer een basisbeurs aanvragen. Maar er zijn meer veranderingen voor (oud-)studenten. De basisbeurs is onderdeel van de studiefinanciering die je krijgt als je gaat studeren. Lees in dit artikel hoe je de basisbeurs aanvraagt. 
Lees meer

5. Kindgebonden budget 

Het kindgebonden budget is een maandelijkse bijdrage die een ouder krijgt van de overheid. Met het kindgebonden budget kan een ouder de kosten voor kinderen betalen. Dit bedrag komt bovenop de kinderbijslag. 
Lees meer

Terug naar: Nieuws