Tijdelijk extra aanbod van schuldhulp aan ondernemers

NVVK-leden helpen ondernemers met schulden én hun gemeente

Ondernemers met schulden die de juiste hulp missen krijgen hulp van een tijdelijke ‘vliegende brigade’ van gespecialiseerde schuldhulporganisaties, georganiseerd met de Nederlandse Schuldhulproute. Het betreft schuldhulporganisaties die expertise hebben om ondernemers met schulden te helpen. Ook de gemeente waar de betrokken ondernemer woont krijgt een hulpaanbod.

Veel gemeenten in Nederland bieden al schuldhulp aan ondernemers, hetzij via een eigen afdeling, hetzij door die expertise in te huren bij andere partijen. Dit hulpaanbod is nog niet in alle gemeenten op het niveau dat nodig is om alle ondernemers die nu aankloppen voor hulp, van dienst te kunnen zijn.

Hulpvragen centraal verzameld
Een Vliegende Brigade van ervaren schuldhulpverleners gaat daarom assisteren. De meldingen van ondernemers die hulp nodig hebben worden verzameld door de Nederlandse Schuldhulproute via het landelijke hulpnummer 0800-8115 en Geldfit Zakelijk. Een andere bron vormen NVVK-leden die bij hun werk ondernemers tegenkomen die niet de juiste hulp krijgen. Ook gemeenten kunnen rechtstreeks aankloppen bij de Vliegende Brigade.

Ook hulp voor gemeente
De professionele schuldhulpverlener gaat samen met een gemeentelijke casemanager in gesprek met de ondernemer om een Plan van Aanpak op te stellen. De schuldhulpverlener en casemanager verdelen de taken en regelen samen de schulden van de ondernemer. De meldingen worden verzameld door het team van 0800-8115 en verdeeld over ervaren schuldhulpverleners. Vooralsnog zijn dat de Coöperatieve vereniging SVF Nederland, Finafit, Kram & Meersma, Okkerse & Schop, Zuidweg & Partners en Right & Bright.

Ministeries en VNG kijken mee
In het project werken NVVK, de Nederlandse Schuldhulproute en VNG Realisatie nauw samen. Het project wordt mede vormgegeven en gevolgd door de ministeries van Sociale Zaken en Economische Zaken, de afdeling Beleid van de VNG en Divosa.

Terug naar: Nieuws