Ruim 1 miljoen bezoekers kregen grip op hun geld via Geldfit

Afgelopen maand telde Geldfit haar miljoenste websitebezoeker. Steeds meer mensen gebruiken het platform om grip op hun geld te krijgen. Ruim een kwart van alle bezoekers vult anoniem de test in en krijgt zo inzicht in zijn of haar financiële situatie. Ook krijgen bezoekers grip op hun geld via artikelen, online tools of door te bellen met het landelijk telefoonnummer 0800-8115.

De bezoekers op Geldfit.nl kunnen online tips, advies of hulp krijgen. Via artikelen en de test krijgen ze direct inzicht in hun financiële situatie. Ruim driekwart van de bezoekers kon zelf stappen zetten om grip op hun geld te krijgen. Zij lazen artikelen, gebruikten de online tools van bijvoorbeeld het Nibud of de Kamer van Koophandel of namen zelf contact op met hun schuldeiser om een betalingsregeling aan te vragen. 9% van de bezoekers had extra hulp nodig en werd doorverwezen naar vrijwilligersorganisaties, zoals FiKks, Humanitas of Schuldhulpmaatje. De overige bezoekers hadden professionele schuldhulp nodig en werden via de website direct naar het juiste lokale loket verwezen.

Geldproblemen voorkomen

Martin Suithoff, algemeen directeur NSR (Nederlandse Schuldhulproute), vertelt: ‘‘Het is mooi om te zien dat mensen in een vroeg stadium in beweging komen. Op die manier voorkomen ze dat kleine zorgen uitgroeien tot grote problemen. We zien bijvoorbeeld dat veel mensen al geholpen zijn met tips of handige tools. Zo weten veel mensen niet dat ze zelf een betalingsregeling kunnen afspreken met hun schuldeiser. Op de website wijzen we de bezoekers op deze regeling, zodat ze schulden kunnen voorkomen.  De meeste schuldeisers vinden het juist fijn als mensen zelf contact met hen opnemen. In de meeste gevallen is er een haalbare regeling af te spreken.” 

Hulp via 0800-8115

Via de website kunnen mensen ook contact opnemen met het landelijk telefoonnummer van Geldfit 0800-8115. Suithoff vervolgt: ‘‘Een groeiende groep mensen neemt telefonisch contact op met Geldfit. Veel van hen geven aan dat ze erg geholpen zijn met een luisterend oor en iemand die persoonlijk met hen meedenkt. Zo helpen we hen verder op weg. Twee weken na het eerste contact bellen we hen nog eens terug om te kijken of zij de juiste hulp hebben gekregen en of er gewerkt wordt aan een mogelijke oplossingsrichtingen.’’

Over Geldfit

Geldfit een initiatief van NSR (Nederlandse Schuldhulproute). NSR werkt aan een Nederland zonder schulden. Veel mensen weten niet waar ze terecht kunnen met hun geldzorgen. Daarom werkt NSR samen met gemeenten, bedrijven en (hulp)interventies aan één centrale schuldhulproute, zodat mensen weer grip op hun geld krijgen. Via Geldfit.nl kunnen mensen een test doen om te kijken hoe ze er financieel voor staan. Als ze liever persoonlijk advies ontvangen, kunnen ze bellen naar 0800-8115.

Terug naar: Nieuws