Rabobank lanceert gratis communicatiepakket voor zorgprofessionals over hulp bij geldzorgen

Mensen met geldproblemen wachten gemiddeld 5 jaar met het zoeken naar hulp. En dat terwijl je er juist beter vroeg bij kan zijn. Om te zorgen dat mensen sneller de weg naar de juiste hulp vinden, presenteert Rabobank in samenwerking met NSR (Nederlandse Schuldhulproute) tijdens de Week van het Geld een gratis communicatiepakket voor zorgprofessionals. Dit pakket bevat (digitale) posters en flyers waarmee zij het landelijke telefoonnummer van Geldfit (0800-8115) onder de aandacht kunnen brengen bij hun patiƫnten. Door te bellen naar dit nummer kunnen mensen met geldproblemen worden begeleid naar passende hulp.

Er zijn veel vooroordelen over mensen met geldproblemen, maar het kan iedereen overkomen. Levensveranderende gebeurtenissen, zoals relatiebeƫindiging, ziekte of overlijden van een partner, hebben grote impact, ook financieel. Daarnaast zijn er onverwachte situaties die voor geldproblemen kunnen zorgen. Denk aan de coronapandemie waarbij veel mensen met een 0-urencontract of ondernemers ineens geen of veel minder inkomen hadden. In Nederland heeft meer dan een half miljoen huishoudens problematische schulden. Gelet op de huidige economisch situatie en de hogere energieprijzen is er de komende tijd een toename van mensen met geldzorgen te verwachten.

Het is belangrijk dat mensen snel hulp weten te vinden bij geldzorgen. Want een klein probleem is makkelijker op te lossen dan een groot probleem. Daarom is Rabobank mede-initiatiefnemer van Geldfit. Dit is het platform van NSR waar mensen telefonisch of online na een korte test doorverwezen worden naar de juiste hulp.

Samenwerking zorgprofessionals
Zorgprofessionals in de eerste lijn (bijvoorbeeld huisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten en apothekers) kunnen een belangrijke rol vervullen bij het aankaarten van geldzorgen. Speciaal voor zorgprofessionals biedt Rabobank daarom in samenwerking met NSR een gratis communicatiepakket aan. Rabobank en NSR willen met het pakket de komende periode 10.000 zorgverleners bereiken.

Bekijk hier het promotiemateriaal.

Lees hier het uitgebreide artikel van de Rabobank.

Terug naar: Nieuws