NSR en Univé bundelen expertise en brengen schuldzorgenvrije toekomst dichterbij

Verzekeraar Univé sluit aan bij de Nederlandse Schuldhulproute (NSR). De samenwerking brengt mensen met geldzorgen eerder in beeld en leidt hen naar passende hulp, zodat schulden worden beperkt of voorkomen. Door hun landelijke en lokale expertise te bundelen in één hulproute, leiden de NSR en Univé steeds meer mensen naar een toekomst zonder geldzorgen. 

Met een persoonlijke en laagdrempelige route willen de NSR en Univé geldzorgen voorkomen. Robert de Ruiter (Commercieel Directeur Univé): “Mensen helpen zit al in ons DNA sinds 1794. Ook als het even wat minder gaat. Dat gaat verder dan verzekeren: schade beperken en voorkomen betekent ook helpen bij geldzorgen. Met de NSR kunnen we deze mensen structureel helpen. Via één schuldhulproute bereiken we onze doelgroep effectiever en begeleiden we hen meteen naar de juiste hulp.” 

Samen naar schuldzorgenvrij Nederland 
Paul Bakker (Strategisch Adviseur NSR): “Onze gezamenlijke missie is een Nederland zonder schuldzorgen. Univé versterkt die missie door hun sterke maatschappelijk betrokkenheid en regionale aanwezigheid.” De Ruiter vult aan: “We willen samen aan de toekomst werken door steeds dat extra stapje te zetten. De NSR deelt die ambitie en dat maakt ons partnership zó logisch. Dankzij uitwisseling van initiatieven en ervaringen met andere partners kunnen we effectiever werken aan een schuldzorgenvrije toekomst.” 

Schreeuw om passende en persoonlijke hulp 
Een gezamenlijke aanpak in de schuldenproblematiek is hard nodig, blijkt uit onderzoek van de NSR onder ondernemers. De Ruiter: “Ondernemers snakken naar persoonlijke begeleiding en vertelden soms zelfs over suïcideneigingen. Dat raakte ons zo diep, dat we alle zeilen willen bijzetten om hier samen met de NSR onze schouders onder te zetten. Zeker omdat geldzorgen vaak ook enorme psychologische impact op de thuissituatie heeft.” 

Laagdrempelige route doorbreekt schuldschaamte 
De samenwerking helpt ook schuldschaamte doorbreken. Bakker: “Mensen met geldzorgen zijn door schuldschaamte soms moeilijk bereikbaar. Door onze landelijke en lokale netwerken te bundelen, komen mensen eerder in beeld voor de juiste hulp.” De Ruiter licht toe: “Met onze lokale netwerken kunnen we mensen op een persoonlijke en laagdrempelige manier beter bereiken en doorverwijzen. Via familie en vrienden, maar ook onze eigen medewerkers wijzen mensen met geldzorgen in hun persoonlijke omgeving op de route.” 

Meer weten of ook aansluiten? Neem contact met ons op. 

Terug naar: Nieuws