NSR en Faircasso maken complexe weg naar juiste schuldhulp begaanbaar

Incassobureau Faircasso sluit aan bij de Nederlandse Schuldhulproute (NSR). De samenwerking leidt mensen met geldzorgen vroegtijdig naar passende hulp, waardoor schulden worden beperkt of voorkomen. Met een persoonlijke en laagdrempelige hulproute verlagen de NSR en Faircasso de drempel om hulp te zoeken en wijzen zij de weg naar een schuldzorgenvrij Nederland.  

Met de samenwerking slaan de NSR en Faircasso een brug tussen schuldschaamte en de juiste hulp. Jaime Jorba Bos (directeur Faircasso): “Dat is hard nodig, want er is nog vaak wantrouwen en schaamte bij mensen met geldzorgen. Vanuit een veilige dialoog en vertrouwensrelatie helpen we mensen hun financiële situatie in kaart brengen via de Geldfittest. Daardoor krijgen we 70% tot 80% van de mensen met geldzorgen in beeld en begeleiden we hen direct naar hulp die bij hen past.”

Complexe weg naar hulp begaanbaar maken 
Paul Bakker (Strategisch Adviseur NSR): “Met ons groeiende netwerk aan publiek-private partners groeit ook onze impact op de landelijke schuldenproblematiek. Vanuit persoonlijke aandacht maken we samen de vaak complexe en versnipperde weg naar de juiste hulp begaanbaar. Samen hebben we een duurzaam model in handen.” Jorba Bos vult aan: “Schuldenproblematiek heeft grote maatschappelijke en sociale impact. Naast die ene persoon raakt het vaak ook een gezin. Daarom kunnen we ook achter de voordeur echt een verschil maken in mensenlevens.”

Via veilige dialoog naar oplossing
Faircasso wil via de NSR verder bouwen aan een sociaal incassosysteem voor heel Nederland. Jorba Bos: “Het huidige systeem werkt mensen met geldzorgen verder in de schulden. Mensen raken het overzicht kwijt en worden geconfronteerd met de soms stevige communicatieaanpak van schuldeisers. Post wordt niet meer geopend, schulden lopen op: de situatie lijkt dan onoplosbaar. Daar is niemand bij gebaat, mensen én schuldeisers niet.” Daarom moet er een andere aanpak komen: “We moeten incasseren zien als kans voor een veilige dialoog om samen te zoeken naar een oplossing.”

Sociale impact door gezamenlijke missie
Bakker: “Binnen de NSR hebben partners één gezamenlijke missie: samenwerken aan een gezonder landelijk systeem dat schulden helpt voorkomen. Als sociaal incassobureau versterkt Faircasso onze ambitie en impact.” Jorba Bos licht toe: “De maatschappij schreeuwt om hulp. Onze taak is schulden beperken, maar ook voorkomen. Dat lukt alleen door als maatschappij gezamenlijke verantwoordelijkheid te dragen. Met een grote sociale impact willen wij daar actief aan bijdragen.”

Terug naar: Nieuws