Nederlandse Schuldhulproute werkt met VGZ aan schuldzorgenvrij Nederland

De Nederlandse Schuldhulproute (NSR) werkt vanaf 1 juli 2020 ook met Coöperatie VGZ aan een schuldzorgenvrij Nederland. Samen met partners uit bedrijfsleven, overheid en schuldhulpverlening maakt de NSR schuldzorgen bespreekbaar en biedt zij mensen gepaste hulp. Met de aansluiting van VGZ weten steeds meer mensen met schuldzorgen de schuldhulproute te vinden.

Met de aansluiting van VGZ, de op één na grootste zorgverzekeraar van Nederland, vergroot de Nederlandse Schuldhulproute haar bereik. Martin Suithoff (directeur Geldfit en initiatiefnemer NSR):

“Financiële gezondheid speelt een grote rol in het welzijn van mensen. Daarom slaan wij graag met VGZ de handen ineen om meer mensen met schuldzorgen te bereiken met effectieve hulp.”

f

Klanten met een vergroot risico op betaalproblemen worden vanaf 1 juli op de centrale route gewezen voor schuldpreventie of -hulp.

Zorgverzekeraars belangrijke schuldenbestrijder
De Nederlandse Schuldhulproute helpt voorkomen dat betalingsachterstanden uitgroeien tot schulden. Zorgverzekeraars hebben daarin een belangrijke rol: zij staan op de 3e plaats als meest voorkomende schuldeiser. Jojanneke Hendriks (Clusterleider ‘Moeite met betalen’ bij Coöperatie VGZ):

“We hebben een grote en belangrijke rol in het bestrijden van schulden. Dit hebben we dan ook verankerd in onze MVO-strategie.”

Laagdrempelige route naar juiste hulp
De route biedt klanten een laagdrempelige manier om effectieve hulp te ontvangen. Met een anonieme test op Geldfit.nl krijgen zij snel inzicht in hun financiële situatie. Op basis van de ingevulde gegevens krijgt de klant een gepast hulpaanbod, zoals tips, tools of een doorverwijzing naar hulpverlening bij een (lokale) instantie.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid
De Nederlandse Schuldhulproute neemt samen met de aangesloten partners verantwoordelijkheid voor een breed maatschappelijk probleem. Martin Suithoff (directeur Geldfit en initiatiefnemer NSR):

“Schulden zijn een probleem van ons allemaal. Alleen samen lukt het om te werken aan een schuldzorgenvrij Nederland.”

Meer weten of ook aansluiten? Kijk op NederlandseSchuldhulproute.nl.

Terug naar: Nieuws