Nederlandse Schuldhulproute werkt met Utrecht aan schuldzorgenvrij Nederland

De Nederlandse Schuldhulproute (NSR) is vanaf 15 augustus 2020 een samenwerking aangegaan met de gemeente Utrecht. De route vormt een landelijke samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en schuldhulporganisaties om te voorkomen dat betalingsachterstanden uitgroeien tot schuldzorgen. Met de aansluiting van Utrecht bouwt de NSR verder aan een schuldzorgenvrij Nederland.

De Nederlandse Schuldhulproute kan dankzij aansluiting van de derde G4-gemeente 357.179 meer mensen met financiële zorgen bereiken met gepaste schuldhulp. Martin Suithoff (directeur NSR): “We zijn erg blij dat Utrecht aansluit bij de route. Samen met 18 gemeenten helpen we al voorkomen dat betalingsachterstanden uitgroeien tot schuldzorgen. We hopen dat nog meer gemeenten aansluiten om heel Nederland toegang te geven tot effectieve schuldpreventie en hulpverlening.” 

Vroegtijdige schuldhulp voor Utrechters 
Utrecht werkt mee aan een schuldzorgenvrij Nederland. Linda Voortman (wethouder Werk en Inkomen): “We willen dat alle Utrechters kunnen rondkomen, meedoen en schuldzorgenvrij zijn. Door ons aan te sluiten bij de Nederlandse Schuldhulproute kunnen inwoners nog eerder de informatie of de hulp krijgen die ze nodig hebben.” Ook Utrechtse bedrijven kunnen via de NSR vroegtijdig financiële problemen signaleren om klanten en medewerkers laagdrempelig door te kunnen verwijzen naar gepaste hulp. 

Laagdrempelige route naar juiste hulp 
De route biedt mensen een laagdrempelige manier om effectieve schuldhulp te ontvangen. Met een anonieme test op Geldfit.nl krijgen zij snel inzicht in hun financiële situatie. Op basis van de ingevulde gegevens krijgen mensen een gepast hulpaanbod, zoals tips, tools of een doorverwijzing naar hulpverlening bij een (lokale) instantie.  

Gezamenlijke verantwoordelijkheid 
De Nederlandse Schuldhulproute neemt samen met de aangesloten partners verantwoordelijkheid voor een breed maatschappelijk probleem. Martin Suithoff: “Schulden zijn een probleem van ons allemaal. Alleen samen lukt het om te werken aan een schuldzorgenvrij Nederland.” 

Meer weten of ook aansluiten? Kijk op NederlandseSchuldhulproute.nl

Terug naar: Nieuws