Nederlandse Schuldhulproute gaat samenwerking aan met KPN

De Nederlandse Schuldhulproute (NSR) is vanaf 1 juli 2020 een samenwerking aangegaan met KPN. De route vormt een landelijke samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en schuldhulporganisaties om te voorkomen dat betalingsachterstanden uitgroeien tot schuldzorgen.

Met de aansluiting van het eerste telecombedrijf bouwt de NSR verder aan een schuldzorgenvrij Nederland. De Nederlandse Schuldhulproute kan dankzij KPN nog meer mensen met financiële zorgen bereiken met gepaste schuldhulp. Martin Suithoff (directeur Geldfit Nederland en mede-initiator NSR):

“We zijn erg blij dat de eerste telecomprovider aanhaakt bij de route. Vaste lasten kunnen namelijk een grote rol spelen bij betalingsproblemen. We hopen dat nog meer partijen met vaste lasten voor consumenten zich aansluiten.”

Duurzame oplossing
De samenwerking met KPN draagt bij aan een duurzame oplossing en preventie van betalingsproblemen. Chris Figee, Chief Financial Officer KPN:

“We zien dat wij bij consumenten met betalingsproblemen vaak niet de enige schuldeiser zijn. Doordat schulden zich ophopen, wordt de berg niet meer te overzien. Het is bijna nooit een kwestie van niet wíllen betalen, maar mensen overzien het gewoon niet meer.”

Nederland schuldzorgenvrij
De Nederlandse Schuldhulproute is een unieke publiek-private samenwerking met een gezamenlijke missie: zoveel mogelijk mensen in Nederland zonder schuldzorgen. Samenwerkingspartners wijzen consumenten met financiële zorgen op de Nederlandse Schuldhulproute. Martin Suithoff:

“Schulden zijn een probleem van ons allemaal. Gezamenlijk nemen wij daar onze verantwoordelijkheid in door mensen in contact te brengen met gepaste schuldhulp. Alleen samen lukt het om te werken aan een schuldzorgenvrij Nederland.” 

Terug naar: Nieuws