Nederlandse schuldhulproute effectieve methode voor schuldenaanpak

Dinsdag 13 oktober vond in Paleis Noordeinde de bijeenkomst ‘Naar een schuldenzorgvrij Nederland’ plaats, in het bijzijn van Koningin Máxima en Koning Willem-Alexander. De Nederlandse Schuldhulproute (NSR) werd als een van de vijf effectieve methoden voor een schuldenaanpak gepresenteerd. Het evenement werd georganiseerd door SchuldenlabNL. 

Het doel van de bijeenkomst was om samen de aanpak van de schulden te versnellen. De huidige coronacrisis heeft een grote invloed op de schuldproblematiek. Mensen die zich vorig jaar nog prima financieel konden redden, hebben nu zorgen. Er dreigt een grote of enorme toename van mensen met geldproblemen en schulden. 

Koningin Maxima vertelde in haar toespraak: “Eén van de methoden die werkt is de Nederlandse Schuldhulproute. Doel is te voorkomen dat kleine schulden grote schulden worden. Iedereen die meedoet kan snel de hulp krijgen die bij zijn situatie past, van een budget-app tot een professionele hulpverlener. Hiermee zijn al vele duizenden mensen geholpen in Hoogeveen, Breda, Soest, Delft, Zoetermeer en nog veel meer gemeenten.’’ 

Schuldenpact ondertekend 
Waar Nederland begin dit jaar 1,4 miljoen huishoudens met financiële achterstanden had, worden dit er naar verwachting 2,25 miljoen in 2021. Waarvan bijna 40% problematische schulden zijn. Het is dan ook hoog tijd voor een belangrijke stap, hoog tijd voor het sluiten van een samenwerkingsverband en krachten te bundelen. Tijdens de bijeenkomst werd er door tientallen gemeenten en organisaties, fysiek en online, het schuldenpact ‘Op weg naar een schuldenzorgvrij Nederland’ ondertekend. Samen zullen zij gebruik maken van de schuldhulpmethoden van SchuldenlabNL om mensen met schulden eerder te kunnen helpen. De NSR is één van deze methoden.  

Bekijk hier de gehele bijeenkomst terug: 

Bekijk hier het filmpje over de Nederlandse Schuldhulproute: 

Samen werken we aan een schuldzorgenvrij Nederland.
Wilt u als gemeente meer informatie over de NSR of aansluiten? Neem dan contact met ons op

Terug naar: Nieuws