Tips over geld voor jongeren

Moneyfit is een website voor jongeren tussen de 16 en 26 jaar met vragen over geld. Op Moneyfit.nl vind je ervaringsverhalen, tips en inspiratie die je helpen om met een fitte manier met geld om te gaan. Met dit online kanaal willen we jongeren helpen bij het ontwikkelen van een gezonde financiële levensstijl.

Voor en door jongeren

Moneyfit wordt beheerd en bijgehouden door en voor jongeren. Op deze manier zorgen we dat de content aansluit bij onze doelgroep. Elke maand staat een nieuw thema centraal en vind je op de website een poll die hierbij aansluit. Op dit moment maken we blogs, vlogs en video's binnen de thema’s werken, vrije tijd, gezondheid, wonen en geld besparen. Deze verspreiden we onder andere via sociale media en Google.

Gericht op preventie

Het doel van de website is om geldzorgen bij jongeren te voorkomen. Bij vragen over geld kunnen de jongeren op een laagdrempelige manier contact opnemen door te appen, chatten of mailen.

Op het moment dat een jongere dat wil, kunnen we hem of haar in contact brengen met een jongerenmaatje uit de buurt. Samen kunnen ze dan op zoek gaan naar mogelijkheden of een passende oplossing.

 

Informatie voor gemeenten
Gemeenten die aangesloten zijn bij de Nederlandse Schuldhulproute kunnen ervoor kiezen om gebruik te maken van Moneyfit. De gemeente ontvangt een eigen pagina waarop ze elementen kunnen plaatsen die aansluiten bij de lokale situatie. Neem voor meer informatie contact op met René Timmerman (adviseur gemeenten).