Geldfit en SchuldenlabNL gaan samenwerking aan binnen Nederlandse Schuldhulproute

Je kent ons als Geldfit Nederland. Wij werken aan een Nederland zonder schuldzorgen. Onze missie startte met een online test, maar inmiddels doen we veel meer. Met nieuwe doelgroepkanalen leiden we samen met gemeenten, bedrijven en schuldhulporganisaties steeds meer mensen met schuldzorgen naar passende hulp. De Nederlandse Schuldhulproute die zo ontstaat wordt gemonitord en geaccrediteerd door het onafhankelijke SchuldenLabNL. Daarom bundelen we nu onze krachten en gaat Geldfit Nederland verder als Nederlandse Schuldhulproute (NSR).

Martin Suithoff (directeur Geldfit Nederland en initiatiefnemer NSR) vertelt:

“Met één centrale schuldhulproute helpen we samen voorkomen dat betalingsachterstanden uitgroeien tot schuldzorgen. Via de Nederlandse Schuldhulproute krijgen mensen gepaste hulp, van preventie tot hulpverlening. Om mensen met schuldzorgen naar de route te leiden, ontwikkelden we vanuit Geldfit een online test. Inmiddels hebben we onze kanalen sterk uitgebreid en bieden we Nederland op veel verschillende manieren toegang tot de route. Geldfit is in korte tijd enorm gegroeid en daarmee ook de samenwerking met de NSR. Daarom gaan we nu verder gaan als Nederlandse Schuldhulproute en lanceren we een vernieuwde website.”

Uitbreiding route hard nodig
De route wordt deze zomer uitgebreid met het gratis telefoonnummer 0800-8115, MoneyFit voor jongeren en Geldfit Zakelijk voor ondernemers. En er komen nog meer uitbreidingen aan.

“Daardoor kunnen we nog meer mensen bereiken met gepaste hulp. En dat is hard nodig, want onze missie is actueler dan ooit. Zo zien we dat er door de coronacrisis nieuwe risicovolle doelgroepen met betalingsachterstanden of schulden ontstaan. Door onze landelijke samenwerking hebben we maatschappelijke ontwikkelingen snel inzichtelijk en zoeken we continu naar de beste manier om schuldhulpvragen goed aan kunnen.”

Kracht van de samenwerking
“Alleen samen lukt het om mensen met schuldzorgen tijdig en effectief door te verwijzen.” SchuldenlabNL monitort de Nederlandse Schuldhulproute om de hulp en oplossingen te verbeteren en de kwaliteit te bewaken. “Samen met onze partners stemmen wij het schuldhulpaanbod steeds beter op elkaar af en beperken we uitvalmomenten. Zo maken we samen de route nog beter toegankelijk voor alle mensen met schuldzorgen in Nederland.”

Voordelen voor partners
Schulden zijn een breed maatschappelijk probleem. Daarom werkt de Nederlandse Schuldhulproute samen met gemeenten, bedrijven en schuldhulporganisaties aan een oplossing: één centrale schuldhulproute. Martin:

“Als je als partner aansluit op onze route, heb je direct toegang tot al onze kanalen. Zo kan je mensen sneller naar gepaste hulp leiden. Steeds meer gemeenten en bedrijven ontdekken dit voordeel en sluiten aan.”

Nieuwe website
Met de nieuwe naam lanceert de NSR ook een vernieuwde website. Martin: “Samen wijzen wij de weg naar een schuldzorgenvrij Nederland. Daarom gaan we nu verder als Nederlandse Schuldhulproute (NSR) en lanceren we een vernieuwde website. Bekijk onze nieuwe website en ontdek ons hele verhaal.”


Terug naar: Nieuws