DSW en NSR begeleiden verzekerden naar laagdrempelige hulp bij geldzorgen

DSW Zorgverzekeraar en NSR (Nederlandse Schuldhulproute) slaan de handen ineen tegen geldzorgen. DSW wijst verzekerden met betalingsproblemen op de laagdrempelige route voor passende hulp. Met de samenwerking krijgen zo’n 760.000 verzekerden direct toegang tot het gratis telefoonnummer 0800-8115 en online advies via geldfit.nl.

De samenwerking helpt schulden beperken of zelfs voorkomen. Joop le Conge (Lid Raad van Bestuur DSW): ‘Niemand is erbij gebaat dat mensen in de schulden belanden. Daarom willen we dat op zoveel mogelijk manieren voorkomen. Dat doen we al door verzekerden met betalingsachterstanden te bellen en samen naar een oplossing te zoeken.’ Maar soms is dat niet genoeg, merkt ook Le Conge op: ‘Door schuldschaamte gaan mensen soms het contact met ons als zorgverzekeraar liever uit de weg.’

Schuldschaamte doorbreken
De laagdrempelige en anonieme NSR-route doorbreekt die schuldschaamte, aldus Le Conge: ‘Een coach of gratis hulplijn kan de drempel om hulp te zoeken enorm verlagen.’ Hij ziet dan ook dat verzekerden het erg waarderen dat er wordt meegedacht. ‘Het is vaak geen onwil, maar soms lúkt het gewoon even niet. Dan vinden mensen het fijn dat ze het erover kunnen hebben en er een luisterend oor en begrip is. En dat past precies bij de maatschappelijke doelstelling van DSW.’

Kwetsbare doelgroepen in beeld
‘Het hebben van schulden doet fysiek en mentaal ook iets met je. Dus als we deze kwetsbare doelgroepen samen met NSR eerder signaleren en uit de schulden kunnen helpen, heeft dat uiteindelijk ook een positieve invloed op hun gezondheid’. Het draagt bij aan een betere kwaliteit van leven en het welzijn van onze verzekerden, aldus Le Conge.

Gezamenlijke aanpak tegen geldzorgen
Een gezamenlijke oplossing voor de schuldenproblematiek is hard nodig, ziet Paul Bakker (Strategisch Adviseur NSR). ‘Als mensen betalingsachterstanden hebben, is dat vaak niet alleen bij hun zorgverzekeraar. Vaak zijn er dan ook financiële problemen bij de woningbouw of energieleverancier.’ De landelijke samenwerking tussen bedrijven en gemeenten zorgt via Geldfit voor een betere toegang voor mensen met geldzorgen. ‘Met elkaar kunnen we mensen eerder bereiken en eerder de juiste hulp aanbieden. Zo werken we gezamenlijk aan een financieel gezonder Nederland’.

Meer weten of ook aansluiten? Neem contact op.

Terug naar: Nieuws