Coronacrisis: Geldfit en gemeenten werken nauw samen

De coronacrisis heeft in Nederland een enorme invloed op het dagelijks leven. Naast zorgen om onze gezondheid, zijn er ook veel financiële onzekerheden. Mensen komen in een andere financiële situatie terecht. Gemeenten merken dat de vraag naar schuldhulpverlening toeneemt en wil inwoners daarom graag vroegtijdig helpen en hen doorverwijzen naar de juiste hulp. Geldfit helpt hierbij.

Geldfit werkt nauw samen met aangesloten gemeenten om mee te denken en te ondersteunen waar nodig. Daarbij worden onder andere lokale online campagnes ingezet, specifiek gericht op life events die in het leven van inwoners van de gemeente een grote rol kunnen spelen. Denk hierbij aan werkloosheid en ziekte. Maar ook spanningen binnen relaties komen nu helaas meer voor doordat mensen meer thuis doorbrengen met minder afleidingen. Life events kunnen grote gevolgen hebben voor de financiële situatie binnen een huishouden.

Aansluiting Woudenberg
Er wordt vanuit de overheid aangemoedigd om juist nu samenwerkingen rondom schuldhulpverlening op te blijven zoeken, zodat mensen met beginnende financiële problemen de juiste hulp krijgen en van ondersteuning worden voorzien. De gemeente Woudenberg is op 1 april een samenwerking aangegaan met Geldfit om inwoners met geldzorgen online te bereiken en (lokale) hulp te bieden. Deze samenwerking zorgt gelijk voor een aansluiting bij de Nederlandse Schuldhulproute.

Online hulpverlening
In diverse gemeenten zijn momenteel veel fysieke inloopspreekuren gesloten en worden gesprekken daarom zoveel mogelijk telefonisch gevoerd. Dankzij de online hulpverlening kunnen inwoners met hun hulpvragen toch terecht bij instanties, maar dan op afstand. Denk hierbij aan de fiKkS-app, het NIBUD en Wijzer in Geldzaken en (lokale) vrijwilligersorganisaties.

Bent u als gemeente nog niet aangesloten bij de Nederlandse Schuldhulproute en heeft u interesse in een samenwerking of wilt u meer informatie? Ga naar de NederlandseSchuldhulproute.nl en neem contact met ons op.  

Met elkaar werken we aan een schuldzorgenvrij Nederland, juist nu.

Terug naar: Nieuws