Brief aan wethouders in Nederland

Vandaag is onderstaande brief verstuurd naar 355 wethouders van alle gemeenten in Nederland. In de brief worden gemeenten opgeroepen om mee te doen met de Nederlandse Schuldhulproute. Met een subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt het mogelijk gemaakt dat meer mensen op een laagdrempelige manier passende, lokale hulp vinden. Daarvoor is nodig dat méér gemeenten aansluiten op de Nederlandse Schuldhulproute (NSR).

Beste wethouder,

In deze tijden van de coronacrisis en de te verwachten naweeën staat uw gemeente voor een enorme uitdaging. Telkens komt naar voren dat veel geldproblemen kunnen worden voorkomen als mensen in een vroeg stadium in contact komen met passende hulp.

Met een subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt het mogelijk gemaakt dat meer mensen op een laagdrempelige manier passende, lokale hulp vinden. Daarvoor is nodig dat méér gemeenten aansluiten op de Nederlandse Schuldhulproute (NSR).

In 40 gemeenten levert de NSR al een belangrijke bijdrage aan het vroegtijdig bereiken van mensen en bij het (eerder) vinden van hulp en om schulden te voorkomen. Door deze subsidie kan ook jouw gemeente voordelig aansluiten.

Bekijk de video die SchuldenlabNL maakte over de NSR

Voor gemeenten die meedoen
Als deelnemende gemeente zetten alle partners van de NSR, zoals banken, verzekeraars en bedrijven, zich in om burgers met geldzorgen te bereiken en door te verwijzen naar de kanalen van de NSR.

  • De online test op Geldfit.nl. Al 400.000 bezoekers bezochten de website. Mensen krijgen door het invullen van de test inzicht in hun situatie en worden direct doorverwezen naar passende hulp.
  • Het telefoonnummer 0800-8115 voor hulp bij geldzorgen. Dagelijks belt of chat een groeiend aantal mensen het callcenter voor hulp en wordt direct doorverbonden met het juiste loket.
  • Voor ondernemers en zzp-ers is er de specifieke test Geldfit Zakelijk.

Op deze manier kunnen we burgers met financiële problemen in een eerder stadium vinden, bereiken en in contact brengen met passende hulp. Van zelfhulp of betalingsregelingen, een online buddy (Fikks), vrijwilligers (Humanitas/Schuldhulpmaatje) tot gemeentelijke schuldhulpverlening.

Maak een afspraak met een gemeenteadviseur
Aansluiting op de NSR is maatwerk. Daarom staan de gemeenteadviseurs van de Nederlandse Schuldhulproute klaar om mee te denken met uw gemeente. Neem daarom contact op met René Timmerman (rene@schuldhulproute.nl of bel 06-36549872).

Met vriendelijke groet,
Martin Suithoff

Schuldzorgen zijn een breed maatschappelijk probleem. Daarom werkt de Nederlandse Schuldhulproute samen met gemeentenbedrijven en samenwerkingspartners aan een oplossing: één centrale schuldhulproute voor iedereen.

Lees meer over het aansluiten bij de Nederlandse Schuldhulproute

Terug naar: Nieuws