Samen voorkomen dat
betalingsproblemen
schuldzorgen worden

Nederland zonder schuldzorgen

De Nederlandse Schuldhulproute werkt aan een Nederland zonder schuldzorgen. Er is nog veel schuldschaamte en het schuldhulplandschap is complex. Daarom werkt stichting NSR samen met gemeenten, bedrijven en samenwerkingspartners aan één centrale schuldhulproute.

Met elkaar zetten we ons in voor een financieel gezond Nederland. Dit doen we door mensen met geldzorgen eerder te vinden, te bereiken en te leiden naar de juiste hulp.  

Help jij mee? 

Beter afgestemde schuldhulproute

In 2016 isGeldfit gestartals project om (verergering van) financiële problemen bij huishoudens in Nederland te voorkomen. Sinds 2020 is Geldfit een onafhankelijke ANBI-stichting en gaat richting gemeenten en bedrijven verder onder de naam Nederlandse Schuldhulproute (NSR). 

Om de werking en kwaliteit van de route en het hulpaanbod te borgen is SchuldenlabNL betrokken als onafhankelijke partij die valideert en accrediteert. Samen met onze partners stemmen wij het schuldhulpaanbod steeds beter op elkaar af en beperken we uitvalmomenten. Zo maken we samen de route nog beter toegankelijk voor alle mensen met schuldzorgen in Nederland. 

Online kanalen

Geldfit.nl

Ruim 600.000 mensen bezochten de online test op Geldfit.nl. Via deze test krijgen mensen inzicht in hun financiële situatie en komen ze uit bij passende hulp.

Moneyfit.nl

Het aantal jongeren met schulden groeit snel. MoneyFit is een portal voor jongeren van 16 tot 26 jaar die elkaar helpen financieel fit te blijven met tips en informatie over geld.

Geldfit Zakelijk

Nederland telt1,2 miljoen zzp’ersGeldfit Zakelijk is het platform om deze ondernemers financieel gezond te maken en te houden.

Offline kanalen

0800-8115

0800-8115 is het landelijke telefoonnummer voor hulp bij geldzorgen. Maandelijks bellen of chatten honderden mensen met geldzorgen voor advies en/of worden doorverbonden met passende hulp in de buurt.

NSR Direct

Via NSR Direct worden mensen met schuldzorgen direct doorverbonden met hulpverlening. Zo krijgen mensen ter plekke een warme en juiste doorverwijzing.

Geldfit Lokaal

Via Geldfit Lokaal kunnen mensen terecht bij lokale spreekuren waar meerdere partners aanschuiven. Diverse locaties maken de lokale schuldhulpketen al effectiever door een gezamenlijk spreekuur.

Nu kan ik weer opnieuw beginnen!

Sabrina* (24) verloor haar baan en raakte in de problemen. ViaGeldfit.nlkwam ze terecht bij een lokale organisatie die haar hielp met het treffen van een regeling met een schuldeiser, iets wat haarzelf niet gelukt was. Zij hoeft nu niet alleen minder te betalen, maar krijgt ook zorgtoeslag terug waar eerder (onterecht) beslag op was gelegd. 

 

*Wij vinden privacy belangrijk. Verhalen zijn daarom anoniem en we gebruiken stockfoto’s.

Kom in contact

Kom met ons in contact en sluit je ook aan bij de Nederlandse Schuldhulproute.
Alleen samen lukt het om te werken aan een schuldzorgenvrij Nederland.

Martin Suithoff, directeur van de Nederlandse Schuldhulproute

Martin Suithoff

Algemeen directeur
Paul Bakker, medewerker bij de Nederlandse Schuldhulproute

Paul Bakker

Strategisch adviseur
René Timmerman, medewerker bij de Nederlandse Schuldhulproute

René Timmerman

Adviseur gemeenten

Partners

Aangesloten bedrijven en gemeenten: